torsdag 20. september 2012

Studio: Dag 2 & 3



De to siste dagene har vi brukt på å spille inn demoer, med kun sang, piano og gitar. Når vi begynner med den ordentlige innspillingen av låtene, er det først trommer og bass som skal spilles inn. Demoene vi nå lager skal trommisen og bassisten ha på øret i den delen av prosessen. Det vil si at vi i nå setter tempo. Vi tok fire låter i går, og åtte låter i dag. I morgen tar vi resten, før vi setter i gang med ordentlige innspillinger på lørdag. 

I går var Budstikka på besøk i studio. Nettutgaven av artikkelen ligger her: http://www.budstikka.no/kultur/thom-hell-og-even-ormestad-produserer-sassybeats-debutalbum-1.7547932




Vi spiller inn i Pro Tools HD3 med Digdesign 192 interface. 

Vi lærer utrolig mye av å være i studio. Som Even sa til Budstikka: "Det er to ting band lærer mye av, og det er å spille inn plater og konserter. Plateinnspillinger er utrolig lærerike når det gjelder hvordan man arrangerer og fremfører musikk, fordi ting blir satt ekstremt på spissen i studio. Der kommer man innom en helt annen detaljrikdom enn i øvingsrommet."

Vi prøver også å plukke med oss en del kunnskaper om teknikken som trengs når man skal spille inn plate. I dag har vi blant annet lært at sånn rent innspillingsnerdemessig er det viktigste å ha en god mikrofon, gode pre amper og en god converter. En converter gjør signalet om fra analogt til digitalt og vice versa, og en pre amp forsterker signalet fra mikrofonen, for signalet som kommer fra mikrofonen er veldig lavt. Pre ampene i dette studioet heter for øvrig Mercury M72 og Neve 1073, for dere som interesserer dere for slikt. 

Ingen kommentarer:

ShareThis